Schizofrénia slovenskej pravice – chcú ísť do vlády s volebným lídrom Smeru

29. augusta 2023, galileo, Nezaradené

Na našej politickej scéne sa dejú veci nevídané. Fico stúpa v preferenciách každý týždeň, Matovič má viac percent ako Sulík, Danko vytvára novú vládu, Šimečka s jeho vyplašeným ksichtom jediný ako tak stíha preferenčne Ficovi.

Kollárovi stúpa počet detí a klesajú preferencie, Uhrík v obleku dobieha Pellegriniho, Dzurinda zase vyskočil na bicykel, ale tentokrát na stacionárny a u parašutistu Pelegriniho nič nové – stále voľný pád. A aby sa nezabudlo, KDH sa modlia v kostole, aby sa im do tretice konečne podarilo dostať do parlamentu.

Čo má však najviac zaujalo je že PS a SAS chcú ísť do vlády s volebným lídrom Smeru. Áno, s tým volebným lídrom proti ktorému v minulých voľbách bojovali ako s verejným nepriateľom číslo 1 – Petrom Pellegrinim. Nielen s ním ale aj s ďalšími  ľuďmi z prvej 10 volebnej kandidátky Smeru…(Žiga, Tomáš, Saková, Šutaj-Eštok..)

Čo je za týmto politickým obratom?

Musí to byť veľmi nepríjemné vysvetľovať svojim voličom že Pellegrini nie je premenovaný Smer, keďže kandidátka Hlasu sa od minulej kandidátky Smeru na prvých 10 miestach moc nelíši. Už sme si zvykli na názorové kotrmelce Sulíka, ktorý skúša trpezlivosť svojich voličov veľmi dlho. Zdá sa, že Rišo je už zmierený s cestou do Austrálie, keďže tam zase prikúpil nejakú nehnuteľnosť. Šimečka vyzerá ako stratený v preklade a okrem anti-Fico rétoriky a práv pre homosexuálov takmer nič. 

A teraz k podstate veci. Čo sa asi udialo, že Pelle je žiadaná nevesta do pravicovej koalície. Možno vám ušla jedna podstatná vec.  Keď prezidentka vytvárala svoju vládu, tak do paláca pozvala všetkých lídrov politických strán okrem Fica a Republiky. Po tomto stretnutí PS aj SAS prestali vylučovať spoluprácu s Hlasom. A Pellegriny zabudol, že bol proti obrannej zmluve s USA  a otočil aj o vývoze zbraní na Ukrajinu. Zrazu  začal vravieť, že keď je to výhodné treba ich vyviezť.

Čo sa udialo v prezidentskom paláci?  Pokúsila sa prezidentka vstúpiť do predvolebného boja a zjednotiť pravicu a lavicu v mene boja proti Ficovi a podpore Ukrajiny na čom majú záujem USA? Pellegrinimu toto odhodlanie vydržalo až do minulého týždňa, keď vyhlásil, že si vie predstaviť spoluprácu aj so Smerom.

Nie je za tým nič iné, ako snaha zastaviť padajúce preferencie, pretože väčšina jeho voličov si ani náhodou nevie predstaviť spoluprácu so stranami ako PS, SAS, Sme rodina…

Čiže Veľká palácová dohoda sa začína rúcať, i keď pri bezpohlavnej politike Pellegriniho sa môžeme po voľbách dočkať aj spojenia, ktoré jeho voliči neschvaľujú obzvlášť odvtedy, odkedy sa jeho meno spomína  aj v úplatkárskej afére jedného oligarchu. Doteraz sa síce spomína iba v pozícií svedka, ale pri „šikovnosti“ Čurilovcov sa rýchlo môže stať obvineným.

Uvidíme čo sa ešte do volieb udeje.