Založ si blog

SNP- Slovensko stále bojuje

„Co tady civíte? Zkoušíte vzdechnout, copak si myslíte, že jsem chtěl zdechnout?“

Tieto slová z pesničky Karla Kryla (Píseň neznámého vojína) mi napadli, keď som sledoval tie vznešené prejavy politikov k 79. výročiu SNP. Všetci sa predháňali v kvetnatých fázach o slobode, antifašizmu až by si jeden mohol myslieť, že to myslia vážne a že to nie je z veľkej časti predvolebný kalkul.

Tejto volebnej kampani chýba hlavná téma. V minulých voľbách to bol jednoznačne boj proti Ficovej politike, ktorú Matovič nazval boj proti mafii.  Keďže tieto 3 a pol roka bol Fico v opozícii, táto téma vyšumela a aj keď sa ju Igor snaží zrecyklovat.

Pobehuje v značne ošuntelom tričku (asi mu Pavlínka „nenabila“ peňaženku na kúpu niečoho lepšieho) s nápisom, ako bojuje proti mafii. Márna snaha, dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš.

Tak sa hlavnou témou začína stávať kto je väčší antifašista. Už to pripomína hnutie MeeToo. Slovo „fašista“ sa stalo celkom bežnou výbavou slovníka našich „objektívnych“ žurnalistov. Úplne bez okolkov tak nazývajú predstaviteľov Republiky – štvrtej najsilnejšej strany podľa všetkých prieskumov.

Predstavitelia Republiky však hlavne doplácajú na to, že ich Fico nevylúčil z povolebnej spolupráce. Tu nejde o antifašizmus ale o antificizmus. Keďže nezaberá boj proti Ficovi pomocou médií, polície a dokonca aj bývalý volebný líder Smeru Pellegrini, nevylučuje spoluprácu s Ficom (určite sa dočkáme aj nejakej kampane voči nemu), tak sa médiá (mimochodom podľa prieskumu najnedôveryhodnejšie v EÚ) zamerali na možných koaličných  partnerov Smeru. Dankovi vytiahli jeho plagiát, a Uhríkovi a spol. sa snažia nasadiť parohy fašistov. Len tak mimochodom, boj proti fašistom bol aj hlavnou témou PS v minulých voľbách a vieme ako dopadli. 

Ešte k tomu SNP. Nesnažme sa prekryť kolaboráciu Slovenska s Nemeckom počas 2. svetovej vojny pompéznejšími a hlučnejšími oslavami. Neboli sme v tom sami, celá Európa kolaborovala – Francúzsko, Taliansko, Rakúsko a ďalší, ale o tom nabudúce v nejakom ďalšom bloku.

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 87517x
Priemerná čítanosť článkov: 3647x

Autor blogu

Kategórie