Založ si blog

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie.

Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa vysporiadáva s nepohodlnými vládami  členských štátov, bol pošliapaný tak, že aj Putin sa javí proti Donaldovi Tuskovi ako obyčajný amatér. Jediný, kto by sa mu mohol rovnať zásahom voči slobode médií je Volodymir Zelenskij, ale tam sa to dá čiastočne ospravedlniť vojnovým stavom. 

Všetci sme čakali ako sa novinárske organizácie z celého sveta a hlavne z Európy ozvú na podporu svojich kolegov. Na Slovensku  naše progresívne  novinárske organizácie  mlčia ako hrob. To isté médiá.  Videli ste niekde reportáže rozhovory s vyhodenými poľskými novinármi? Ako hovorí Martin Šimečka, Slováci sú zbabelci… a „novinári obzvlášť,“ malo by sa dodať. Čiže to, že sa Markiza, Joj, RTVS, Denník N, či SME neozvali sa dalo očakávať. 

Čo ma, ale najviac prekvapilo bola reakcia Európskej komisie na čele s von der Leyenovou. Čakali by sme rozhorčenie, konanie  voči Poľsku okamžité zastavenie fondov.

Nič z toho sa nestalo, ale dnes táto blondína oznámila, že Komisia uvoľňuje Poľsku 187mld eur, ktoré boli Poľsku zadržiavané kvôli porušovaniu právneho štátu. Nová poľská vláda pod vedením Tuska dokázala za mesiac brutálnym zásahom voči novinárom, zrušením verejnoprávnej televízie pošliapať hlavné princípy EU tak, že bruselskí úradníci museli zrazu onemieť, ohluchnúť a oslepnúť a o niekoľko týždňov odklepli  uvoľnenie obrovskej sumy peňazí za pokrok pri  uplatňovaní princípov právneho štátu. 

Myslím, že toto ich konanie nespôsobila nejaká nová pandémia,  to nezmutoval covid, tak, že by masovo nakazil bruselských úradníkov a na rozdiel od predchádzajúceho variantu nenapadá pľúca ale mozog.  

Toto je len demonštrácia sily Bruselu. Žiadna nezávislosť členských štátov, ale jasný Bruselský diktát. Buď sa podriadite našej  ideológii, nášmu videniu sveta, alebo nedostanete žiadne peniaze z EÚ  fondov. Stačí na to zaklínadlo  o nedostatočnom  dodržiavaní  princípov právneho štátu. Toto pravidlo je tak gumové,  že by sa zaň nemuselo hanbiť ani komunistické politbyro pri vynucovaní poslušnosti voči jednotlivým zväzovým republikám v Sovietskom zväze. Moskva a komunisti kontrolovali voľby v jednotlivých štátoch cez jednotné kandidátky, tak sa nemohlo stať, že by sa do čela členského  štátu  dostal  ten kto nehlásal komunistickú ideológiu. 

Brusel a progresívci ešte nie sú tak ďaleko, tí kontrolujú jednotlivé štáty cez peniaze.

 Nezastávaš progresívnu ideológiu? Tak ti zastavíme fondy, lebo určite nedodržiavaš právny štát. Vyvoláme pomocou tohto tlak na tvoju ekonomiku a keď ani to nepomôže tak zaútočíme na tvoj štát (Maďarsko), cez podvratné nielen ekonomické operácie voči tvojej mene tak, že klesne životná úroveň  tvojich obyvateľov, rozpúta sa špirála inflácie a pomocou mimovládok rozpútame demonštrácie a tisíce ľudí  na námestiach.

Ktovie kam by dokázali zájsť keby ani toto nepomohlo…súdruhovia zo Sovietskeho zväzu by sa mohli učiť. Dúfajme, že  naši súdruhovia v Bruseli sa nebudú inšpirovať strýkom Stalinom.

Čuduje sa po tomto všetkom niekto Ficovi, že stiahol chvost a v Bruseli dvíha ruku ako malý prváčik za všetko, čo  súdružka učiteľka  Uršula von der Leyen povie? Má už jasný príklad z Poľska (poslúchaš = máš) a Maďarska (neposlúchaš = bude to bolieť).

Už raz musel odísť z premiérskeho kresla kvôli vražde novinára, kde ho naše médiá s pomocou mimovládok za ktorými stoja “ temné,“ či skôr progresívne sily zo Západu, označili za objednávateľa tohto skutku.  Za 3 roky progesívno-liberálnej vlády so silným nádychom trnavského psycho sa tento skutok takmer nepripomínal. Teraz zrazu sa objavili tí nešťastní rodiča týchto dvoch mladých ľudí,  z ktorých si progresívno-liberálna opozícia urobila maskotov a ukazuje ich na takmer každej demonštrácii  proti Ficovi. Brusel dvíha prst: „Pozor Róbert,  začíname mat pocit ,že sa tu prestáva dodržiavať právny štát!“ Pošlú  nejaké listy aby vyjadrili znepokojenie. Pozastavia platbu z Plánu obnovy, naznačia že by mohli zastaviť  fondy. Udržiavajú ho v neistote. Myslíte, že im ide o právny  štát na Slovensku? Prd makový. Potrebujú  aby sa z Fica nestal druhý enfant terrible v EÚ a nepridal sa k Orbánovi.

Na Fica čaká Hamletovska otázka: BYŤ či NEBYŤ!!!

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

KDH bude spoluorganizovať Dúhový pochod v Bratislave.

23.01.2024

Viete si predstaviť Milana Majerského ako pobehuje v krátkych kožených nohaviciach na Dúhovom pochode organizovanom LGBTI skupinami a za ním sa v alegorickom voze vezie Anna Záborská spolu s vedením KDH, oblečení v dúhových šatách a kričia heslá na podporu manželstiev rovnakého pohlavia? Takto nejak to vyzeralo na štvrtkovej demonštrácii priaznivcov opozície, keď z [...]

oblička, prasa

Zomrel prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky

12.05.2024 07:25

Takmer dva mesiace po transplantácii zomrel v Spojených štátoch prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky.

vojna na Ukrajine, Vovčansk

ONLINE: Petr Pavel: Rusko chce obnoviť imperiálnu veľkosť ZSSR, ohrozuje naše hodnoty. Bude nám škodiť

12.05.2024 06:55, aktualizované: 07:00

Musíme sa pripraviť na to, že Rusko nebude mierovým partnerom, uviedol český prezident Petr Pavel.

gaza

USA ponúkajú Izraelu 'cennú podporu', ak obmedzí vojenské operácie v Rafahu

12.05.2024 06:18

Izrael by sa podľa USA mal uchýliť skôr k obmedzeným operáciám, cieliť na lídrov Hamasu a ich likvidáciou dospieť k víťazstvu.

Andrea Kosecová, kováčka

Fascinuje ju oheň, špina a pot. Čierna od sadzí som najšťastnejšia na svete, hovorí mladá kováčka

12.05.2024 06:00

Nebojí sa práce, ktorá je vhodná skôr pre tvrdých chlapov. Umelecká kováčka Andrea Kosecová (30) je najšťastnejšia, keď ufúľaná môže tvoriť v rodinnej dielni. Dúfa, že jej diela budú tešiť ľudí aj o stovky rokov potom, ako tu už nebude.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 82608x
Priemerná čítanosť článkov: 3442x

Autor blogu

Kategórie