Založ si blog

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny.

Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu.  

Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť vojakov vo veku do 30 rokov, tak veľká časť vojakov musí mať cez 50 rokov, či dokonca cez 60 rokov.  

Po 2 rokoch intenzívnych bojov, takmer bez striedania sú títo vojaci na hranici vyčerpania, a to nielen fyzicky, ale aj psychicky. Predstavte si, že z vašich spolubojovníkov je väčšina mŕtva, zranená alebo doma ako vojenský invalid.

Podľa výpovede jednej vojačky sú zákony plné myší. Údajne  sú ich tam tisíce  a roznášajú choroby. K tomu si predstavte dennodenne ruské ostreľovanie a máte úplne plastickú predstavu v akej „pohode“ žijú a bojujú vojaci.

Možno by bolo dobré, aby namiesto prezidentského paláca v Kyjeve, začali Ukrajinci vodiť zahraničných papalášov do zákopov a nechali ich tam aspoň jednu noc. Hneď by zmenili rétoriku o tom, ako treba bojovať a žiadna dohoda s Ruskom.

Je jasné, že  Zelenskij sa chytil do vlastnej pasce. Uveril sľubom Západu a hlavne Borisovi Johnsonovi, že im dodá dostatočne množstvo zbraní, munície a so spravodajskými informáciami od CIA porazia Rusov do roka. Realita je úplne iná, Ukrajincom chýba nielen munícia a zbrane od Západu, ale hlavne chuť väčšiny obyvateľstva zomierať za „slobodu Západu“ (ak platí naratív všetkých progresívnych politikov, že Ukrajinci bojujú aj za našu  slobodu). 

Čiže Ukrajinci odmietajú bojovať a zomierať a Západu začína chýbať chuť tak vehementne podporovať Ukrajinu ako pred 2 rokmi.

Takže všetko speje k tomu, že keď zomrie  dostatočné množstvo Ukrajincov (môj odhad je cca asi milión) a Západ utratí dostatočné množstvo peňazí (môj odhad pol bilióna eur), čo nastane asi za rok a pol, tak si sadnú s Putinom za rokovací stôl  a podpíšu mierovú  dohodu pod dohľadom  amerického prezidenta Trumpa a progresívni európski lídri sklopia uši  a vykonajú všetko, čo im veľký brat spoza oceánu nadiktuje.

Pamätáte si ešte náš 20 ročný boj za našu slobodu v Afganistane? Američania zavelili a do 2 týždňov sa naša európska križiacka výprava skončila, potichučky sme odišli ako zbití psi. 

Ale vráťme sa k Ukrajine, ktorá sa stala takou Kubou na ruských hraniciach. Úplne v područí USA. Možno by niekto mohol Zelenskému pošepnúť riešenie ako rozviazať tento gordický uzol. Stať sa 51. štátom USA. 

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

KDH bude spoluorganizovať Dúhový pochod v Bratislave.

23.01.2024

Viete si predstaviť Milana Majerského ako pobehuje v krátkych kožených nohaviciach na Dúhovom pochode organizovanom LGBTI skupinami a za ním sa v alegorickom voze vezie Anna Záborská spolu s vedením KDH, oblečení v dúhových šatách a kričia heslá na podporu manželstiev rovnakého pohlavia? Takto nejak to vyzeralo na štvrtkovej demonštrácii priaznivcov opozície, keď z [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 88068x
Priemerná čítanosť článkov: 3670x

Autor blogu

Kategórie