Založ si blog

Čierne dodávky smrti. Objavia sa aj na Slovensku?

Často si kladiem otázku koľko mŕtvych ešte treba, aby sa zastavili jatky na Ukrajine.

Nechcem tu rozoberať prečo vznikla táto vojna ani jej príčiny. Jednoduchý naratív zo západu znie, že za všetko môže Vladimír Adolfovič. Či k tejto vojne neprispel aj západ nechávam v tomto momente na posúdenie čitateľom, lebo na rozdiel od našich politikov verím v ich zdravý rozum a nemyslím si, že odklon od oficiálnej línie zdôrazňovanej v mainstreamových médiách spôsobuje iba prokremelská propaganda.

Táto vojna vyčerpáva nielen Rusko, ale aj štáty NATO, ktoré  budú bojovať do posledného Ukrajinca.

Túto taktiku použili aj v Afganistane, kde veliteľ  spojeneckých vojsk vyhlásil, že budú bojovať proti Talibanu do posledného Afganca. Holt história sa opakuje. Zatiaľ, čo západné štáty sypú do tohto mlynčeka na mäso iba zbrane a peniaze, Ukrajinci tam dodávajú živú silu. A tá im zjavne začína chýbať. 

Straty na oboch stranách frontu sú obrovské. Odhady hovoria o 300tis mŕtvych a zranených na ruskej strane a 200tis na ukrajinskej. Keďže útok prináša pre útočiacu stranu straty v pomerne 3:1 a dnes je útočníkom Ukrajina, začína jej dochádzať bojová sila.

Pri známej korupcii na Ukrajine, kde si môžete za peniaze kúpiť aj vyhnutie sa vojenskej službe, začína polícia spolu s armádou odchytávať bojaschopných mužov aj na ulici. Nedávno prebehol zásah aj na diskotéke, kde vtrhlo armádne komando a zobralo všetkých bojaschopných mužov. Naložili ich do čiernych dodávok a odviezli do odvodových stredísk.

Ukrajinci tieto dodávky nazývajú dodávky smrti. Vojna si niekedy vyžaduje robiť aj hnusné veci. A Ukrajina v tomto momente je v ťažkej situácii, keď je západom tlačená k rýchlemu víťazstvu nad Ruskom.

To ma privádza k jednej dôležitej úvahe – čo keď na Ukrajine dôjdu mladí muži? Budeme im pomáhať hľadať mužov vyhýbajúcich sa vojenskej službe na našom území? Objavia sa aj v našich mestách dodávky smrti?

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Armáda / Vojak / Lešť / Cvičenie /

V druhom polroku sa slovenskí vojaci zapoja do 60 cvičení mimo územia SR

26.06.2024 12:01

Rozhodla o tom vláda, ktorá odobrila aj prechod cez slovenské územie pre ozbrojené sily členských krajín NATO.

Rusko, Kremeľ, Moskva

Ruský poslanec navrhuje verejne bičovať 'neposlušných' Rusov na Červenom námestí

26.06.2024 11:43

Tí, ktorí činia pokánie, by sa mali verejne ospravedlniť a verejne dostať 20 rán bičom na Červenom námestí, povedal.

Maroš Šefčovič

Vláda nominovala za kandidáta SR na člena Európskej komisie Maroša Šefčoviča

26.06.2024 11:39

Ide o funkčné obdobie medzi rokmi 2024 až 2029.

Kolebežka / Polícia /

Muž v obci Láb spadol z elektrickej kolobežky, zraneniam podľahol

26.06.2024 11:25

Policajti vyzvali vodičov kolobežiek na zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 84329x
Priemerná čítanosť článkov: 3514x

Autor blogu

Kategórie