Založ si blog

Čaputová ako bábka v rukách Lipšica.

Keď na tlačovej konferencii minulý týždeň generálny prokurátor Žilinka oznámil, že prezidentka sa snažila ovplyvniť stíhanie bývalého policajného prezidenta, vznikla zaujímavá situácia – médiá hlavného prúdu mlčia ako nepripravený študent pri maturite.

Viem si živo predstaviť, aký mediálny hurikán by sa strhol keby sa to týkalo Fica, Kollára, Uhríka… ale to už na Slovensku nikoho neprekvapuje. Skôr by bolo obrovskou senzáciou, ak by naše médiá (mimochodom podľa posledných prieskumov najnedôveryhodnejšie v EU) spolu s politickými mimovládkami, vyzvali na dôkladné vyšetrenie toho, kto tu hovorí pravdu.

Vysvetlenie prezidentky, že sa s generálnym prokurátorom stretla preto, lebo chcela riešiť vzájomne nezhody medzi ním a špeciálnym prokurátorom Lipšicom, je asi na úrovni žiaka 3. ročníka základnej školy, keď ho učiteľ prichytí pri podvádzaní.

Je to asi tak dôveryhodné ako keď poslanec Tomáš Valášek tvrdil, že majú s manželkou majú doma iba jeden notebook, keď vyšlo najavo, že prejavy prezidentke nepíše jeho manželka, ktorá pracuje v prezidentskej kancelárií, ale on.

Toto prezidentkine tvrdenie kríva na obe nohy. Keď chcete urovnať spor, tak predsa si zavoláte oboch aktérov spolu, vypočujete si ich a skúsite nájsť nejaké východisko z danej situácie. Ešte som ale nepočul, že by niekto urovnával spor tak, že sa snaží poučiť jednu stranu o tom, čo to je zneužitie právomoci verejného činiteľa, obzvlášť keď tou druhou stranou je generálny prokurátor, ktorý sa celý svoj život venuje trestnému právu.

Ešte zvláštnejšie to vyznieva v kontexte, keď si uvedomíme, že pani prezidentka, ktorá pofidérnym spôsobom získala advokátsku skúšku, ani nešla okolo trestného práva. Aby svoje nedostatočné vedomosti z oblasti trestného práva vykompenzovala, tak si pomohla podkladmi od Lipšica, ktorý sa snažil chrániť celý systém udavačov a policajných vyšetrovateľov, ktorí pracovali na politickej zákazke zlikvidovať Smer, resp. urobiť z neho zločineckej skupinu ako sme sa dozvedeli z nahrávok policajných Apačov.

Keď sa nepodarilo Žilinku presvedčiť, tak pravdepodobne na niečí pokyn vystúpila Čaputová verejne na ochranu Čurillovcov, napriek tomu, že mala v rukách správu od SIS, ktorá hovorila o divých praktikách vyšetrovateľov. 

Na mieste je teda otázka – je prezidentka iba bábka v rukách niekoho iného? Čím ju môžu vydierať? Tají nám niečo pani prezidentka?

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Tusk

Plánovanie atentátov a sabotáži v Poľsku: obžalovaní ruskí špióni zmizli

17.06.2024 10:30

Poľský súd vlani v decembri odsúdil 14 zo 16 cudzincov obžalovaných z účasti na príprave sabotážnych akcií na poľskom území.

Tropické teploty v Bratislave

Prichádzajú trópy. Vyberajte sandále a opaľovacie krémy. Úľava? V nedohľadne

17.06.2024 10:18

Hydrometeorologický ústav avizuje v tomto týždni na Slovensku výrazné oteplenie.

Stoltenberg

NATO zvažuje uviesť jadrové zbrane do stavu pohotovosti. Reaguje na rastúce hrozby

17.06.2024 10:09

Komunikácia v tejto otázke pomáha vyslať priamy odkaz o tom, že NATO je alianciou, ktorá disponuje jadrovými zbraňami a používa ich ako odstrašujúci prostriedok.

hufnica

Útoky trollov i hackerov, trestné oznámenia. Zbierka pre Ukrajinu napriek problémom pokračuje

17.06.2024 09:31

Jednému z iniciátorov zbierky 15. júna po opakovanom nahlasovaní natrvalo zablokovali účet na platforme X.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 83985x
Priemerná čítanosť článkov: 3499x

Autor blogu

Kategórie