Založ si blog

Je Čaputová fakt blondína alebo je súčasťou Lipšicovej skupinky?

Naša nositeľka niekoľkých vyznamenaní za rozvoj demokracie, porozumenia medzi národmi a rozvoj komunity LGBTI+++, prezidentka Zuzana, sa nechala počuť, že bude veľmi pozorne zvažovať koho vymenuje za ministra v budúcej vláde Róberta Fica. Ževraj bude zvažovať jeho odborné, morálne kvality a prekážkou pri menovaní by bolo, ak by bol tento človek trestne stíhaný.  

Nuž, naša pofidérna advokátka (vieme ako získala advokátske skúšky) si pomýlila svoje právomoci a chová sa ako absolutistická vladyka a nie ako prezidentka s určitými oprávneniami pri menovaní vlády.

Jej úloha je skôr ceremoniálna a nemá žiadne oprávnenia, čo sa týka menovania alebo nemenovania vlády ako celku. Ústava jasne hovorí, že prezident vymenuje vládu na návrh predsedu vlády. Keby si prezidentka mohla vyberať kto bude členom vlády, tak nemusia byť žiadne voľby, lebo prezident by mohol blokovať menovanie vlády, ktorá vzišla z riadnych volieb a nechal by si vládnuť vlastný (Ódorov) kabinet dokedy chce.

Rozoberme si trošku podrobnejšie menovanie členov vlády minulej garnitúry. Matoviča vymenovala za ministra financií aj keď sa vedelo, že je to plagiátor, ktorý opísal svoju diplomovú prácu. Taktiež vymenovala za ministra školstva Gröhlinga, ktorý je rovnaký plagiátor ako Matelko. Čiže hanba najväčšia – minister financií, ktorý podvodom získal ekonomické vzdelanie a minister školstva, ktorý podvádzal pri získaní vysokoškolského vzdelania. 

Takáto vec by sa nemohla stať ani na Ukrajine, ba dokonca ani v rovníkovej Afrike. Toto Čaputovej nevadilo asi preto, že vrana k vrane sadá. A teraz zrazu ide kádrovať nových ministrov.

Nie je to fakt len získavanie času pre obvinených Čurillovcov, aby stihli po sebe poznamenať stopy? Podarilo sa im dosadiť Ďurku do vedenia inšpekcie a teraz sa dostali k spisom, ktoré ich usvedčujú z trestných činov a potrebujú ešte nejaký čas, aby to celé upratali, keďže im hrozí dlhoročné väzenie. A predstavte si, čo ak by sa nedajbože snažili dohodnúť o vine a treste a začali by vypovedať o ľuďoch, ktorí ostali v pozadí. Len naivný človek si môže myslieť, že štyria vyšetrovatelia si povedali, že urobia zo Smeru zločineckú skupinu.

Za nimi je ešte niekto veľmi vysoko… špeciálny prokurátor Lipšic sa ani netají svojou nenávisťou voči Smeru. Netvrdím, že to je on, ale je veľmi divné, že prezidentka sa snaží čo najviac oddialiť vznik novej vlády, a preto je legitímne klásť si otázky, či je za tým iba to, že je to blondína alebo jej niekto napísal poznámky rovnako ako pred stretnutím s generálnym prokurátorom Žilinkom…

Čo tajíš Zuzana???

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 87515x
Priemerná čítanosť článkov: 3646x

Autor blogu

Kategórie