Založ si blog

Kedy navštívi Gazu kráľ Belgicka?

Dnes sme svedkami ako sú Palestínčania v Gaze obohnaní vysokým plotom a pri východoch hliadkujú izraelskí vojaci v strážnych vežiach. 

Viac ako jeden a pol milióna ľudí je držaných takmer bez jedla, vody a lekárskej pomoci  na malom území. Keďže dochádza aj palivo do generátorov, ktoré vyrábajú elektrinu pre nemocnice, lekári často stoja pred rozhodnutím ktorého pacienta zachrániť a ktorého nechať  zomrieť. 

Je to o to hroznejšie, keď si predstavíme, že takto netrpia len dospelí, ale aj malé deti. Asi nie je nič horšie  pre rodiča ako keď vidí ako mu zomiera vlastné  dieťa len preto, že Izrael  blokuje energie, potraviny, lieky, čím zhoršuje už aj tak zlú humanitárnu  situáciu v Gaze.  

Touto stratégiou Izrael takisto radikalizuje aj tých, ktorí nechcú mať s Hamasom nič spoločné. Možno sa niekto pozastavil nad tým, že sa v Izraeli hneď objavili prezidenti a predsedovia vlád USA, Anglicka, Francúzska a Nemecka. 

O Nemecku sa nemusíme ani baviť všetci si ešte pamätáme na koncentračné tábory počas druhej svetovej vojny.

Avšak málokto vie, že Angličania sú vynálezci koncentračných táborov. Počas Búrskych vojen (1880-1902), používali Briti extrémne brutálne metódy ako taktika spálenej zeme, či už spomínané koncentračné tábory, v ktorých držali za otrasných podmienok búrskych obyvatelov vrátane žien a detí. Cielene im nedávali jedlo, aby donútili bojujúcich mužov zložiť zbrane a vzdať sa. Toto malo za následok, že tam zomrelo od hladu a na choroby viac ako 25tis ľudí.

Veľmi podobné metódy používali Francúzi v 2. svetovej vojne keď Alžírsko a Maroko bojovali za svoju nezávislosť. Tisíce domorodcov zomrelo na brutálne zaobchádzanie  francúzskou armádou.

O USA sa asi ani nemusíme baviť. Po útoku teroristov na dvojičky (väčšina z nich pochádzala zo Saudskej Arabie) vybombardovali Irak a Afganistan. Už mi v tejto spoločnosti, ktorá prišla do Izraela, chýba iba belgický kráľ Filip, ktorého predok Leopold sa „preslávil“ genocídou domorodcov v Kongu. 

Brutálny teroristický útok Hamasu voči civilnému obyvateľstvu by určite nemal zostať bez potrestania a Izrael má právo na odvetu. Avšak treba zvážiť, či metóda, že vy ste nám zabili 1500 ľudí, my vám zabijeme 15000 je tá úplne najsprávnejšia a či sa tým neposúva Izrael na úroveň teroristov. 

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Europarlament / Europoslanci /

Voľby do europarlamentu by vyhrali progresívci pred Smerom a Hlasom, ukázal prieskum

20.05.2024 20:13

Pätnásť mandátov by si rozdelilo sedem strán.

Assange

Assange sa môže odvolať proti vydaniu do USA, rozhodol súd

20.05.2024 19:37

Ak by sudcovia rozhodli v prospech vydania, Assangeove právne možnosti v Británii by sa vyčerpali.

biely prášok, hasiči, antrax

V Revúcej evakuovali budovu pošty pre nájdenú obálku s bielym práškom. Mala byť adresovaná Dankovi

20.05.2024 19:11

Na miesto prišli hasiči, polícia aj experti z Kontrolného chemického laboratória.

vláda, ministri, bezpečnostná rada

Vláda musí naďalej plniť svoj program, zhodla sa koaličná rada

20.05.2024 18:29, aktualizované: 19:22

Vláda musí naďalej plniť svoje programové vyhlásenie v tempe, ktoré nastavil premiér Fico, oznámil Smer.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 83023x
Priemerná čítanosť článkov: 3459x

Autor blogu

Kategórie