Založ si blog

Pôjdu Čaputová, Heger a Naď bojovať na Ukrajinu?

CNN informuje, že Ukrajine dochádzajú ľudia ochotní dobrovoľne narukovať do armády.

Deje sa to, čo sa dalo predpokladať už dávno. Straty na oboch stranách tohto vojenského konfliktu  sú obrovské.  Keďže naša propaganda informuje iba o stratách na ruskej strane, dlho to vyzeralo tak, že  Rusko tieto straty nemôže dlhodobo znášať a Ukrajina ho s pomocou NATO ľahko porazí. Stačí, aby sme sa my, Európania, trošku uskromnili a začali dodávať zbrane vo veľkom množstve a kvalite.

Európania sa uskromnili a prijali sankcie proti Rusku, ktoré  ich poškodzujú oveľa viac ako Rusko. Dodávajú zbrane, platia ukrajinské dlhy, ale zdá sa, že to nestačí. Dlho očakávaná ukrajinská protiofenzíva sa rozplynula ako nadšenie z Matovičovej vlády. Veľmi neochotne aj naše mainstreamové médiá pripúšťajú, že Rusko asi nie je tesne pred vojenským a ekonomickým zrútením, ale je to skôr Ukrajina ktorej, slovami jej veliteľa Zálužného, dochádza nielen munícia, ale hlavne živá sila, ktorá by bola ochotná zomierať ako dobytok na bitúnku pre kus zeme a skorumpované vedenie štátu.

Ľudia si začínajú klásť otázky, čo mne dal tento štát, táto reprezentácia, aby som za ňu položil svoj mladý život. Všetci tí, ktorí tak chceli urobiť, už za 18 mesiacov vojny urobili a nájsť ďalších hrdinov nebude také jednoduché. Určite nie dobrovoľne. 

Nielen v Kyjeve, ale aj v ďalších ukrajinských mestách plynie život, ako keby ani skoro žiadna vojna nebola. Fungujú reštaurácie, nočné kluby, diskotéky… a potom povedzte mladým 20-ročným deťom, že musia ísť na front a nechať sa zabiť pre kus územia, na ktorom aj tak roky žili prevažne Rusi.

Musíte brániť Európu pred nájazdom divokých Rusov, nechajte sa zabíjať, lebo ste neplatili skorumpovaných odvodových úradníkov,  máte  tú smolu, že vaši rodiča nie sú dostatočne bohatí, aby vás naložili do tryskáčov a odleteli. Vojna trvá už dlho, zamrzla na východnej hranici a na 90% percentách územia je kľud a okrem leteckých poplachov si ľudia žijú svojím životom. 

Keďže sme teraz Ukrajine zastavili vojenskú pomoc, navrhujem, že by sme im mohli pomôcť inak. Namiesto zbierok šatstva a humanitárnej pomoci by sme im mohli poslať to čo najviac potrebujú, a to nejakú živú  silu. Na úvod by to mohol byť Naď. Veď ten už má aj nejaké vyznamenanie od Zelenského. Mohol by ukázať ako bojuje niekto, kto nebol ani na vojenskej prezenčnej službe, lebo mu ju tesne pred nástupom zrušili.

Ďalší adept, by mohol byť Heger. Trošku sa posr…l keď mal ísť na spolu s českým premiérom vlakom do Kyjeva, ale o to udatnejšie vystupoval keď už bolo jasné, že cesta vlakom nie je až tak nebezpečná a schoval sa za sukňu Ursuly van der Leyen a hrdinsky pricestoval s ňou. Ako predavač vodky by sa na fronte určite uplatnil.

Čaputovej v júni končí funkčné obdobie, tak by ako Johanka z Arku, mohla mávať ukrajinskou zástavou na fronte, keď už  si nechala ukrajinskou zástavou nasvietiť prezidentský palác. Ale ako informuje CNN, ženy sú v ukrajinskej armáde vystavené sexuálnym útokom. Tak potom neviem…

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Z Moskvy sa už šíria konšpirácie. Ruskí politici pripúšťajú, že atentát na Roberta Fica má zahraničné pozadie

15.05.2024 18:45

Ruskí politici sa zmieňujú o sprisahaneckých teóriách. Jeden hovorí dokonca o výstrahe pre ďalších lídrov v EÚ, ktorí zmýšľajú podobne ako Robert Fico.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 82749x
Priemerná čítanosť článkov: 3448x

Autor blogu

Kategórie