Založ si blog

Ukrajinská vlajka na Kryme a kto to zaplatí.

Už aspoň 2 mesiace mala viať ukrajinská vlajka nad Krymom. Rusko malo byť porazené vojensky a ekonomicky vykrvácané. Ruské obyvateľstvo malo práve vyháňať Putina z Kremľa a novým vládcom sa mal stať ruský Havel Navaľnyj. 

A teraz realita.

Takmer polovica ukrajinských vojakov, ktorí bojovali v prvej línii je mŕtva alebo zranená. Priemerný vek v ukrajinskej armáde je 43 rokov a obrovská nechuť mladých Ukrajincov nechať sa zabiť pre našu slobodu (teda aspoň progresívne médiá to tvrdia, že bojujú za našu slobodu). Vztýčený prostredník mladých Ukrajincov pred vlajkou EÚ bude o chvíľku jeden zo symbolov tejto vojny.

Výsledkom ofenzívy ukrajinskej armády je 10 000 mŕtvych vojakov na meter štvorcový dobytého územia. Áno správne počítame. Pri 100 000 mŕtvych Ukrajina získala 10m2 územia. Výsledkom vojenskej ofenzívy je 100 000 mŕtvych a 200mld dolárov, ktoré doteraz na Ukrajinu poslali západné štáty.

Samotná EÚ tam poslala viac ako 80mld dolárov a ďalších 50mld sa tam má poslať v ďalších rokoch. Spomínate si, aké tanečky robila EÚ keď sa malo Grécku požičať 50mld eur? Vytvoril sa tzv. euroval (kvôli nemu padla u nás vláda Radičovej), štáty jednali takmer rok, lebo sa báli, aby táto pôžička nerozkývala ekonomiku EU. Gréci museli dať obrovské garancie, znížiť dôchodky a pod. Len pripomínam, že ekonomika EÚ bola vtedy v období  rastu.

Dnes sa nafutruje do Ukrajiny 80mld a nikto si s tým hlavu neláme. Nejaké garancie od krajiny, kde je korupcia bežnejšia ako u nás covid pred 3 rokmi. A pripravených je ďalších 50mld.

Počuli ste od predstaviteľov EÚ, že musíme dbať na našu ekonomiku, že táto bezodná pomoc môže potopiť celú EÚ a hlavne kto to zaplatí? Ukrajina asi ťažko.

Čiže budeme to my všetci európski daňoví poplatníci. Rast ekonomiky v štátoch EÚ je takmer čistá nula s perspektívou Titanicu, ktorý práve narazil do ľadovca. Hudba hrá a pani Uršula von der Leyenová v modrožltých šatách spolu s predstaviteľmi EÚ tancujú a nechcú počuť, že loď Európa sa potápa.

Chvalabohu sa začínajú ozývať názory aj na Západe, že posielať peniaze a zbrane na Ukrajinu je plytvanie.

Rusko neskrachovalo, sankcie najviac postihujú štáty EÚ a ruská ekonomika rastie cez 5% ročne. Plyn a ropa z Ruska prúdia v nezmenenom objeme na svetový trh. Nakupujeme ich aj my. Akurát oveľa drahšie ako keby sme ich kupovali cez ropovody a plynovody, ktoré idú cez naše územie. 

Putin vyhráva aj preto, lebo si upevnil pozíciu doma. Podarilo sa mu presvedčiť Rusov, že bojujú  spravodlivú vojnu proti Západu, ktorý chce zničiť Rusko. Na to mu stačí aj zopár symbolov ako napr. nemecké tanky ktoré znova útočia na bojisku proti Rusku.

Čo sa stane, ak budúci rok vyhrá voľby v USA strýko Donald a zastaví vojenskú a ekonomickú pomoc Ukrajine? Bude Európa sama podporovať Ukrajinu alebo sklopí uši a bude nasledovať veľkého brata rovnako ako v Afganistane? Dvadsať rokov sme tam bojovali za našu slobodu (teda aspoň tak nám to tvrdili naši predstavitelia vrátane Fica) až kým Američania nepovedali, že stačí a stiahli sa. A my Európania ako poslušní psíci sme ich nasledovali.

Budeme bojovať do posledného Ukrajinca resp. posledného eura?

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 85486x
Priemerná čítanosť článkov: 3562x

Autor blogu

Kategórie