Založ si blog

Zasiali sme Kosovo, žneme Krym.

Keď vzniklo samostatné Kosovo, tak to európske štáty a USA odôvodňovali právom na sebaurčenie a okamžite ho medzinárodné uznali. Výnimku tvorilo iba zopár štátov, ktoré sa k tomuto nepridali ako Slovensko, Španielsko…

Zatvárali sme oči nad tým, akým spôsobom vzniklo. Územie súčasného Kosova historicky bolo vždy súčasťou Srbska. Nikto im toto územie nedaroval z rozmaru, ako Nikita Chruščov, ktorý  sa pričinil  o administratívne priradenie územia Krymu pod Ukrajinskú socialistickú republiku v rámci ZSSR.

Územie Kosova sa od 12. storočia stalo centrom Srbského štátu. O toto územie Srbi zavádzali krvavé boje od 14. storočia s Turkami. Tento boj, pri ktorom zomreli tisíce  Srbov sa stal centrom národnej hrdosti. Je pochopiteľné, že sa tohto územia nechceli vzdať ani v občianskej vojne, ktorá prebiehala na konci 20. storočia na území bývalej Juhoslávie. 

Západ a USA sa rozhodli, že právo moslimských obyvateľov Kosova na vlastný štát je silnejšie, ako územná celistvosť Srbska a rozhodli sa banditským spôsobom toto územie odčleniť od Srbska. Neskutočne brutálne zaútočili (bez rezolúcie OSN) na vojenskú a hlavne civilnú infraštruktúru Srbska. Bombardovali elektrárne, energetické centrá, mosty, nemocnice, budovy v Belehrade a v iných  mestách. Po niekoľkých týždňoch intenzívneho ničenia srbského hospodárstva Srbsko súhlasilo s rokovaním a výsledkom toho bolo jednostranné vyhlásenie Kosovskej republiky aj bez referenda.

Toto bol návod pre Rusko. Keď začalo mať pocit ohrozenia  zo strany novej ukrajinskej vlády, ktorá čoraz viac začala koketovať s NATO a hrozila vypovedaním zmluvy o nájme vojenskej námornej základne ruskej Čiernomorskej flotily, tak Putin proste obsadil historické ruské územie Krym a urobil referendum. V tomto referende  sa viac ako 90% občanov Krymu vyslovilo za pripojenie k Rusku. V rámci práva na sebaurčenie sa Putin rozhodol vyhovieť tomuto referendu a Krym sa stal súčasťou Ruska.

Západ zasial Kosovo a zožal Krym. Putin urobil iba to, na čo dostal návod zo Západu.  

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 87514x
Priemerná čítanosť článkov: 3646x

Autor blogu

Kategórie