Založ si blog

Starec Joe a jeho pudlík.

Čím ďalej tým viac a viac začína EÚ pripomínať Titanik.

Táto obrovská ekonomika sa v rukách nekompetentných euroúradníkov a impotentných politikov stále viac a viac prepadá do bezvýznamnosti a na svetových trhoch už hrá nie že druhé, ale asi siedme husle. Európu už nikto vo svete neberie vážne ani ako globálneho hráča.

Sme ako ten černoch Piatok, ktorý robil sluhu Robinsonovi. Len my robíme sluhu USA. Dokonca aj ten negramotný černoch mal viac hrdosti a rozumu ako naša progresívna Európa. Európa viac ako sluhu pripomína psíka, ktorý vzhliada k svojmu pánovi za veľkou mlákou. 

Štekáme keď nám pán prikáže (napr. proti Rusku, Číne…), nasledujeme pána keď sa rozhodne odísť (napr. po 20rokoch z Afganistanu), stiahneme chvost keď sa pán na nás prísne pozrie (zničenie plynovodu z Ruska Nordstream) a ešte sa pri tom priblblo usmievame ako Otik Rákosnik vo filme Vesničko má stredisková.

Kde sú politici typu de Gaulla, Kohla, Mitterranda a koniec koncov aj Thatcherovej, ktorí udávali trend vo svetovej politike. Dnes sú to všetko bezpohlavné bábky, ktoré drží na špagátiku veľký brat.

Bolo by pochopiteľné, že USA sú náš najbližší spojenec nakoľko vychádzame zo spoločných kultúrnych, spoločenských a duchovných hodnôt. Ale to čo robí EÚ vo vzťahu k USA nie je spojenectvo, ale podriadená a poslušná kurtizána, ktorá na požiadanie splní každé želanie svojho pána. 

Najlepšie túto podriadenosti ilustruje bizarný prípad spadnutej rakety na územie Poľska. 

Najskôr tvrdili, že je to ruská raketa a že je to útok Ruska na štát NATO.  Priblblá česká ministerka obrany už vyhlasovala vojnu Rusku a s ňou ešte zopár politických trpaslíkov ako Litva či Estónsko. Pomaly sadali na tanky v celej Európe, aby dobyli Moskvu. Európsky pudlík začal štekať. Až kým sa nezobudil starec Joe za veľkou mlákou a nepovedal, že raketa je ukrajinská a zblúdila na Poľské územie omylom.

A bolo vymaľované. 

Európsky pudlík sa stiahol do kúta a poslušne čaká kým mu pán dovolí zaštekať. Ruský medveď sa smeje až sa chytá za brucho a s ním aj ázijsky tiger. Len pudlík si stále myslí, že je veľký pes, ktorý vzbudzuje rešpekt.

Prečo Fico hlasuje v Bruseli ako poslušný prváčik?

25.02.2024

Prvým krok novej poľskej vlády, bolo vysporiadanie sa s TVP čo je Poľská verejnoprávna televízia. Polícia vtrhla do televízie násilím vyviedla pracovníkov televízie, prerušila vysielanie. Takéto niečo Európa nezažila už od čias totality na východe Európy. Sloboda médií, novinárov a právny štát – ten svätý grál Bruselu, pomocou ktorého sa [...]

Naozaj bolo za socializmu tak zle? Porovnanie 35 rokov kapitalizmu a socializmu.

06.02.2024

Tento rok bude 35 rokov od pádu socializmu a začiatku budovania demokracie na Slovensku. Čiže je to takmer rovnaký čas ako trvalo obdobie socializmu v Československu. Preto je vhodný čas na porovnanie týchto dvoch systémov na život obyčajných ľudí, lebo ako tvrdia všetci politici od socializmu po kapitalizmus, vždy im ide o obyčajného človeka. Takže, [...]

Armáda dôchodcov? Priemerný vek ukrajinských vojakov je 43 rokov.

05.02.2024

Predstava progresívnej Európy, že bude dodávať zbrane a Ukrajinci budú hrdinsky zomierať po tisícoch len aby porazili Putina má značné trhliny. Mladí kašlú na vojnu. Mladí chcú žiť a nie zomierať kvôli geopolitickým záujmom USA a Západu. Zoberme do úvahy údaj o priemernom veku ukrajinských vojakov: 43 rokov. To znamená, že pokiaľ tam bojuje časť [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

galileo

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 87505x
Priemerná čítanosť článkov: 3646x

Autor blogu

Kategórie